Back to our website Check availability and book now
HUISREGELS

HUISREGELS

Huisregelement Finca Rustica / Casita La Marina

Dit huisreglement geeft aan hoe wij graag willen dat u met onze vakantiewoning en de inventaris omgaat. Daarvoor hebben we navolgende regels opgesteld. Wij vertrouwen erop dat u zich hierin kunt vinden.

Werkt iets niet, of mist u iets? Informeer ons zo snel mogelijk en/of laat het ons weten als u hulp nodig heeft. Zo kunnen we eventuele onvolkomenheden snel oplossen. Wij staan graag voor u klaar.

Wij wensen u een fijn verblijf toe!

Inchecken is vanaf 15:00 uur. Uitchecken voor 10:00 uur.

1. Ons huis is wit en heel besmettelijk😊. De muren zijn erg kwetsbaar omdat het gips is. Om schade te voorkomen vragen wij voorzichtigheid. Daarom koffers en tassen graag onder de bedden schuiven of in het washok plaatsen en niet tegen de muren. We hebben een elektrische vliegenmepper/muggenmepper, deze graag gebruiken i.p.v. het insect dood te slaan op de witte muur/plafond!

2. De aanrechtbladen svp goed schoonhouden ivm mieren die overal op af komen. Daarom svp ook geen etensresten op de grond laten liggen. Overlast van mieren graag melden. Wij hebben een spuitbus ter bestrijding en we dichten het gaatje waar ze binnen komen. Of spray zelf de mieren weg met de spuitbus.

3.In de keuken binnen hebben we een reservoir met gefilterd en drinkbaar water. Gebruik hiervoor het linker kraantje. je hoeft dus geen water in de winkel te kopen.

Gebruik voor de rest zoals schoonmaken, handen wassen en afwas de rechterkraan.

4. In ons buurtschap is geen riolering. Daarom beschikken we over een septic tank. Het deponeren van toiletpapier in het toilet is daarom niet wenselijk. Na het doen van een grote boodschap kan dit wel, maar het verzoek is om bij ander toiletgebruik het toiletpapier zoveel mogelijk in het prullenbakje te deponeren.

Het toilet buiten heeft een aparte, eenvoudige septic tank. Deze graag uitsluitend gebruiken voor de kleine boodschap. Hier graag helemaal geen toiletpapier in het toilet deponeren.

5. Bleek kan absoluut niet in de septic tank.

6. Ivm onze investering in zonne-energie graag zoveel mogelijk overdag de apparatuur gebruiken. Zoals het aanzetten van de vaatwasser of de wasmachine en de airco's. De buitenverlichting zetten wij automatisch aan/uit via een app. Dus de lichtknoppen waar NIET op staat, niet gebruiken.

7. Bij gebruik van de airco’s beslist de ramen gesloten houden!

Wij vinden het wenselijk als u de airco overdag aan laat staan zodat het huis de hele dag koel blijft. Want overdag beschikken we over de zonne-energie en ook is het op deze manier in de nacht veel aangenamer. De airco hoeft dan niet voluit te draaien omdat het huis dan al koel is. Laat de airco’s in de zomer op de dag svp staan op een graad of 26/27. Als het badkamerraam in ventilatiestand staat, dan svp deur sluiten. De deuren van de slaapkamers kunnen openstaan.

Zet de airco op comfort-stand en op economische-stand. Kijk of de tekens in het scherm staan. NA UIT- EN INSCHAKELEN HERHALEN!

De airco is dan zuiniger én stiller! Voor vragen over de airco, zie de beschrijving en anders even aan ons vragen.

8. Graag houden we het zwembad schoon voor u en we hebben een robot om het zwembad schoon te maken. Deze bedienen we zelf! We overleggen bij aankomst wanneer jullie dat uitkomt. Dit hoeft niet iedere dag omdat het zwembad ook gefilterd wordt door het systeem en zal daarvoor overdag 2x aanslaan. Tijdens het filteren kunt u gewoon gebruik maken van het zwembad. Zwemmen is toegestaan van 7.00-22.00uur.

9. I.v.m zand van het strand, zonnebrandolie, transpiratie, etc, is het gewenst dat u voor het gebruik van het zwembad even kort een douche neemt om de ergste vervuiling buiten het zwembad te houden. Dank hiervoor.

10. Het is een ramp als er glas in het zwembad komt. Daarom beslist geen drankje gebruiken in het zwembad. Indien u toch een drankje wilt nuttigen in de buurt van het zwembad, gebruik dan de plastic ‘glazen’. Op andere plaatsen is glas gewoon toegestaan.

11. Muziek afspelen is toegestaan mits het volume redelijk blijft. Na 23.00 uur is geen overlast toegestaan, daarom svp muziek uit en algemene rust.

12. Het licht van het zwembad gaat aan/uit met een afstandsbediening. De antenne goed uittrekken en richten op de lamp. Graag uitdoen bij het naar bed gaan, want het licht trekt veel insecten aan in het water van het zwembad.

Svp uitsluitend de ON en OFF knop gebruiken, want door gebruik van de andere knoppen raakt het licht ontregeld!

13. ATTENTIE: Het kan zeer glad zijn rond het zwembad als de vloer nat is! Kijk uit en ga beslist niet rennen.

Het zwembad is ondiep. Daarom is het STRENG VERBODEN TE DUIKEN.

Springen kan alleen in het diepe deel.

14. Het is streng verboden om binnen te roken. Buiten kan er gerookt worden. We hebben genoeg asbakken staan.

15. Graag een badlaken gebruiken in geval u nat bent of ingesmeerd bent en wilt zitten op de lounge set of op ligbedden met kussens. Dit geldt ook voor het bankstel binnen. Hier ligt een plaid bij, mocht u overdag met ingesmeerd lijf even willen relaxen op de bank. De kleden en al het meubilair binnen laten en niet mee naar buiten nemen.

16. Soms zit er hars aan de houten balken. Uw badlaken daar overheen hangen om te laten drogen is geen goed idee. We hebben waslijnen.

17. De parasols graag indraaien bij harde wind en bij vertrek.

18. Bij het naar bed gaan graag de buitenkussens (behalve de grijze kussens) in de buitenkeuken leggen of in de bergruimte. Dit i.v.m. de grote hoeveelheid vocht in de nacht.

19. S.v.p de wasmachine laten draaien als de trommel redelijk vol is. Het water is schaars in Spanje dus graag daar rekening mee houden. Witte handdoeken graag alleen wassen met witgoed. Het is niet toegestaan om de witte handdoeken mee naar buiten of het strand mee te nemen. Hier zijn de grote badlakens voor én de gekleurde kleine handdoeken.

20. In verband met de grote schaarste aan water in onze regio verzoeken wij u vriendelijk, doch dringend, respectvol om te gaan met het verbruik van water, in het bijzonder bij het douchen. Dank voor u begrip en medewerking.

21. Het afval graag scheiden. Het glasafval mag u in de witte bak. Wij zullen dit naar d eglasbak brengen. Het andere afval kan in de grijze container die aan de weg staat.

22. Op aanvraag stellen wij ons spelmateriaal beschikbaar. Gebruik wordt dan toegestaan als er voldoende kennis is van het gebruik en vertrouwen in normaal gebruik.

23. Schade? Niemand zal moedwillig iets beschadigen in de woning. Toch kan het iedereen overkomen dat er iets stuk gaat. Wij stellen het zeer op prijs als u ons eventuele schade direct meldt, zodat we dit niet pas na uw vertrek ontdekken. Het huis wordt op gebreken en ontbrekende zaken gecontroleerd voordat nieuwe gasten arriveren, want ook zij moeten van een comfortabele vakantie kunnen genieten. De huurders zijn aansprakelijk voor schade die door hen, medehuurders of gasten is ontstaan. Kosten voor deze toegebrachte schade worden in mindering gebracht op de borg. Als alles in orde is, maken wij de borg naar u over.

24. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor ongevallen in en buiten de vakantiewoning.

De huurder is aansprakelijk voor alle verlies en/of schade aan de vakantiewoning, de tuin en de inrichting (binnen en buiten), als dit het gevolg is van handelen of nalatigheid van uzelf of van derden die zich met uw toestemming in het huis bevinden.

Het vertrek:

* Oven, magnetron, BBQ worden door de huurder schoon achtergelaten.

* Bij vertrek dient alle vaat gedaan te zijn en opgeruimd in de kasten.

*Alle prullenbakken zijn geleegd en zijn in de container aan de grote weg gedeponeerd.

Bedankt voor uw bezoek en hopelijk tot een volgende keer.

Vriendelijke groeten,

René en Esther


This is our own website with the best price. Click here for our accommodations or ask us your question.

Published 03-09-2023 / Copyright © LA MARINA, ALICANTE, SPANJE